Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Başkan Yavaş'tan dereleri ıslah çalışması

Başkan Yavaş

Sındırgı ilçesinde sel felaketlerinin önüne geçmek için dere ıslahlarına önem veren Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, dere ıslahı yapılmamış Çavdaroğlu Mahallesinde incelemelerde bulundu.

Sındırgı ilçesinde sel felaketlerinin önüne geçmek için dere ıslahlarına önem veren Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, dere ıslahı yapılmamış Çavdaroğlu Mahallesinde incelemelerde bulundu.
Başkan Yavaş, Sındırgıya bağlı Çavdaroğlu Mahallesinde aşırı yağışlarda su baskınlarının yaşandığı bölgeye Mahalle Muhtarı Turan Kocabaş ve Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleriyle gidip sorunu yerinde inceledi.
Sındırgı’nın sorunlu mahallesinde dere ıslahının yapılacağını belirten Başkan Yavaş, “Tek sorunumuz daha önceki dönemlerde yapılmış imar karşımıza çıkıyor. Bunun sebebi de bu dönemlerde yapılan imarda herhalde yazın mı yaptılar? hiç suların olmadığı dönemlerde mi yaptılar? dereleri yok saymışlar. Tabii ki bu problem işimizi ciddi manada zorlaştırıyor. Fen İşleri Müdürlüğümüz bu çalışmalarla ilgili harita çalışması yapacak. Yaptığı harita çalışmalarını en kısa olarak aşağı yukarı 1 km ilerisinde bulunan dere ıslahına bağlamış olacak. Böylece dağlardan gelen suları belli bir istikamete belli bir yola koymuş olacağız. Sındırgı’da dere ıslah alanı olmayan tek kalan bu bölgeyi, imar probleminden kaynaklanan mevcutta derenin üzerine yapılmış olan evlerden kaynaklanan sıkıntıyı, istikametini tabiatla mücadele etmek mümkün değil, ama biz bir şekilde tabiatın normal şartlarda gitmesi gereken yere değil de yol güzergahına yeni kanallar yaparak 80 ya da 100’lük şu anki yağış durumu hesap edilerek buralarda yeni kanalar açılmasını sağlayacağız” dedi.
Sorunun Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur’un kendilerine verilecek destekle çözüme kavuşacağını belirten Yavaş, “Çavdaroğlu Mahallemiz bu ıslah çalışmasından faydalanmış olacak” diyerek sözlerine ekledi.



  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli